Tijdens de eindejaarsperiode moeten heel wat geschenken worden verpakt. Wat denk je van een klein DIY-project?

Het inpakken van cadeautjes behoort op een of andere manier tot de tradities tijdens de eindejaarsperiode. Maar vaak is het inpakpapier erg kleurrijk en ook vrij dun. Wij gebruiken daarom het liefst het wat dikkere inpakpapier. Het is lekker simpel in gebruik en door zijn dikte herbruikbaar. Als alternatief kan je ook mooi krantenpapier een tweede leven geven. In ons DIY-artikel laten we je graag zien hoe je simpel papier en een beetje groen omtovert tot een mooie cadeauverpakking.

Dit heb je nodig :

 • Inpakpapier of krantenpapier
 • Schaar
 • Plakband en lijm
 • Zwarte viltstift
 • Meerdere touwtjes en lintjes
 • Groene takjes (vb. dennentakjes, eucalyptus, venushaar, …)
 • Kruiden indien gewenst (vb. rozemarijn, tijm, salie)

Onze 6 idee├źn voor de mooiste geschenkverpakkingen

 1. 1.

  1. Dennentakjes met schijfjes uit krantenpapier

  Uit een oude krant kan je snel kerstballen knippen. In combinatie met een dennentakje wordt dit geschenk een echte blikvanger!

 2. 2.

  2. Mini-kerstboom

  In plaats van de uitgeknipte kerstballen (zie hierboven) kan je ook echte kerstballen aan de dennentak hangen. Hiervoor zijn mini-kerstballetjes ideaal.

 3. 3.

  3. Kruiden als decoratie

  In plaats van dennentakjes kan je ook kruiden gebruiken om je geschenk te decoreren. Hiervoor zijn kruiden die al aan het opdrogen zijn, ideaal. Denk maar aan rozemarijn, tijm en salie.

 4. 4.

  4. Vlaggenlijn op het geschenk

  Als je graag een naam of een persoonlijke boodschap op het geschenk wilt aanbrengen, dan kan je een vlaggenlijn knutselen. Samen met kaneelstokjes ziet het cadeau er niet alleen leuk uit, het ruikt ook nog eens heerlijk!

 5. 5.

  5. Mooie lintjes en eucalyptus

  Eucalyptus ruikt niet alleen lekker, het ziet er ook heel mooi uit en is heel lang houdbaar. Met mooie touwtjes of lintjes kan je de eucalyptustakjes aan het geschenk bevestigen.

 6. 6.

  6. Kleine geschenkjes verpakken

  Voor kleine geschenkjes ziet een complete dennentak er misschien wat zwaar uit. Als alternatief kan je een mooi lint combineren met een een takje fijn venushaar. De bladeren lijken heel hard op een spar, maar zijn veel fijner.

Meer blogposts

Adventskrans met eucalyptus

DIY : houders voor Tillandsia's

Mythes over cactussen