Een adventskrans maakt nu eenmaal deel uit van de eindejaarsperiode. Toch hoef je geen klassieke dennentakjes of rode kaarsen te gebruiken. We hebben een klein DIY-project voor jou!

Heeft je appartement een eerder eenvoudige inrichting en houd je niet echt van de traditionele kerstversiering? Met onze DIY-tip kan je ook op het allerlaatste moment zonder veel moeite een mooie adventskrans maken. Dit heb je daarvoor nodig :

 • 4 glazen potten of andere kleine glazen
 • eucalyptus-takken
 • 4 kleine kaarsen of theelichtjes
 • krijtstift
 • dun touw

Tip: Als alternatief voor eucalyptus kan je ook olijfboomtakjes gebruiken. Zij passen perfect in de minimalistische en sobere look van deze adventskrans.

Zo knutsel je de adventskrans in elkaar

 1. 1.

  1. Kleine takjes in de pot plaatsen

  Eerst wordt een soort kussentje voorbereid waarop de kaars zal worden geplaatst. Dit doe je door dunne eucalyptustakjes op de bodem van het glas te leggen. Takjes met kleine blaadjes zijn het meest geschikt zodat de kaars veilig kan opbranden.

 2. 2.

  2. De rand van het glas versieren

  Snijd nog enkele takjes (met grote bladeren) van de eucalyptusstruik om op de bovenrand van de glaasjes te plaatsen. Je kan de takjes verbinden met behulp van dun touw.

 3. 3.

  3. Het glas labellen

  Schrijf vervolgens met een krijtstift het nummer 1 op het glas. Je kan de nummering nog wat extra benadrukken door de cijfers voluit te schrijven. Heb je geen krijtstift bij de hand? Ook raamstiften zijn hiervoor geschikt.

 4. 4.

  4. De andere glaasjes voorbereiden

  Bereid de resterende glaasjes voor op dezelfde wijze. Uiteindelijk hoef je enkel nog de kaarsen in de glazen te plaatsen. Om te voorkomen dat ze omvallen, kan je ze met vloeibare lijm of was aan de onderkant van het glas bevestigen.

Meer blogposts

Groen en knapperig : cactuskoekjes

Geschenken verpakken met planten

DIY : houders voor Tillandsia's