De herfst betekent de start van het pompoenseizoen. Je kan de talrijke recepten dus terug bovenhalen! Ben je nog op zoek naar inspiratie? Check dan zeker onderstaand recept!

Een gevulde pompoen smaakt niet alleen lekker, die ziet er ook nog eens heel goed uit! Wij hebben onze pompoen met paprika en schapenkaas gevuld. Natuurlijk kan je die nog met andere ingrediënten opvullen. De combinatie van gehakt en prei werkt bijvoorbeeld ook heel goed ! Een kleine salade past overigens perfect bij pompoen. Trouw aan het motto “keep it simple” bestaat onze salade uit maar drie ingrediënten.

Benodigde ingrediënten :

 • Een Hokkaido-pompoen
 • 2 paprika’s
 • lente-uitjes
 • Baby-spinazie
 • 200 g kruidenroomkaas
 • 150 g fetakaas of schapenkaas
 • 100 g geraspte Goudakaas
 • Een handvol pompoenpitten
 • Olie om te frituren

Tip: Als je de pitten van de pompoen bewaart, kan je deze zelf drogen : verwijder daarvoor al het vruchtvlees en laat ze in de oven drogen gedurende 20 minuten bij een temperatuur van 180°C.

 1. 1.

  1. POMPOEN SNIJDEN

  Verwarm de oven meteen aan het begin voor (180°C boven- en onderwarmte of 160°C bij hetelucht). Snijd nu met een scherp mes de top van de pompoen zodat hij niet breekt.

 2. 2.

  2. DE POMPOEN UITHOLLEN

  Lepel de pompoen uit zodat ongeveer 1 tot 2 cm vruchtvlees overblijft aan de randen. Haal de pitten uit het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Plaats vervolgens de uitgeholde pompoen gedurende 10 minuten in de oven zodat hij kan voorgaren.

 3. 3.

  3. GROENTEN VOORBEREIDEN

  Nu zijn de paprika’s en lente-uitjes aan de beurt : snijd ze in kleine stukjes en bak ze samen met het vruchtvlees. Je kan wat stukjes paprika opzij leggen om later in de salade te verwerken. Omdat de groenten dan in de oven worden geplaatst, hoeven ze na het bakken niet helemaal gaar te zijn.

 4. 4.

  4. DE VULLING MAKEN

  Meng na het bakken de groenten met de kruidenroomkaas, snijd de feta in kleine stukjes en voeg die toe aan het mengsel. Tot slot kan je de vulling op smaak brengen met peper en zout. Doe het mengsel vervolgens in de uitgeholde pompoen en bestrooi met geraspte Goudakaas

 5. 5.

  5. DE POMPOEN BAKKEN

  Plaats de gevulde pompoen op de bakplaat in het midden van de oven. Je kan het deksel ernaast leggen zodat die ook gaar is. Na ongeveer 20 minuten moet de pompoen helemaal klaar zijn. Als de pulp zacht is en de kaas een beetje bruin is, kan je de pompoen uit de oven halen.

 6. 6.

  6. HET ETEN SERVEREN

  Een salade past heel goed bij de hartige pompoen. Was hiervoor de babyspinazie en doe deze samen met de opzijgelegde paprika en de pompoenpitten in een kom. Verfijn vervolgens met een beetje balsamico of pompoenpitolie. Snijd de pompoen nu in stukken en serveer met de salade.

Meer blogposts

Groen en knapperig : cactuskoekjes

Groenten kweken op het balkon

Hoe weet ik of mijn groenten rijp zijn?